Instructiuni de utilizare GABLONTURI
Instrucțiuni de folosire gablonţuri (coliere, bratari etc)
Exemple de actiuni concrete care trebuie evitate, intrucat pot produce daune ori deficiente produselor:
Cu ocazia pastrarii
Gablonţurile trebuie pastrate in casete compartimentate pentru a separa articolele în funcţie de materialele din care sunt confecţionate sau saculeti din materiale textile foarte fine, netede care nu se scamoseaza. Casetele de gablonţuri se pastreaza în spaţii ferite de praf, lumină, umiditate şi murdărie. Bijuteriile din aur sau argint nu se pastreaza impreuna cu gablonţuri din otel, bronz, alama, aliaj comun sau placate. Perlele de cultura trebuie ferite de contactul cu obiecte metalice sau pietre pretioase. Nu expuneti pietrele la soare sau lumină puternică deoarece isi pot pierde în mod natural culoarea şi strălucirea. Trataţi cu atentie deosebită gablonţurile cu pietre faţetate. Acestea se pot zgâria usor, faţetele se pot deteriora. Evitaţi contactul acestora cu metale sau orice alţi agenţi care le-ar putea degrada. Păstraţi-le în cutii, în compartimente speciale, căptuşite cu material textil moale sau în săculeţi de catifea sau mătase, fiecare separat.
Cu ocazia purtarii
Nu supuneti gablonţurile la socuri mecanice: izbituri, lovituri, etc. Nu supuneti gablonţurile la contactul cu apa si produse chimice (spray-uri, detergenti, inalbitor, clor, diluanti, benzina, etc). Nu purtaţi perlele sau bijuteriile cu pietre preţioase/semipreţioase împreună cu lănţişoare de metal sau alte gablonţuri cu pietre pentru că se pot zgâria. Purtati cu grija gablonţurile cu perle, montura lor nu rezista socurilor mecanice. Nu expuneti mult timp gablonţurile la soare intrucat acestea isi pot pierde din luciu sau se pot decolora. In cazul gablonţurilor placate, contactul cu transpiratia poate provoca deteriorari ale stratului de material placat. Nu aplicati parfumul, crema de corp sau alte produse de machiaj inainte de a purta gablonţurile pentru a evita posibilele reactii chimice dintre diferitii componenti chimici. Nu purtati gablonţurile in timpul activitatilor sportive, casnice sau alte activitati in timpul carora acestea se pot zgaria, deteriora, deforma sau chiar rupe. In cazul gablonţurile cu pietre, acestea se pot zgaria, sparge sau pierde. Scoateti gablonţurile inainte de culcare deoarece în timpul somnului le puteti deteriora, deforma, zgâria sau rupe.
Deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile deoarece manevrarea brusca a sistemului de inchidere poate duce la defectarea acestuia.
Prin astfel de actiuni/inactiuni se pot produce daune ori deficiente la suprafata produsului sau in structura profunda a acestuia, prin aparitia porilor, fisurilor, zgarieturilor, corodarilor, decolorarilor, deformarilor, ruperilor, desprinderilor etc.
Pentru a se putea bucura de folosinta indelungata a produsului si pentru a fi indreptatit sa beneficieze de orice garantie legala, Consumatorul trebuie sa evite astfel de actiuni/inactiuni si sa respecte instructiunile comunicate prin orice mijloace de catre Profesionist sau service.
Cu exceptia remedierilor necesare pentru deficientele produsului cauzate de lipsa acestuia de conformitate sau de defectele acestuia de material sau de fabricatie, orice garantie legala nu acopera deficientele ori daunele directe sau indirecte produse ca urmare a folosintei sau a lipsei de folosinta a produsului, generate prin actiuni sau inactiuni precum: manipulare, depozitare, purtare, pastrare, folosire, intretinere etc (de exemplu, in timpul unor astfel de actiuni sau inactiuni se pot produce daune ori deficiente prin: lovire, soc, zgariere, curatare - cu obiecte ascutite, taioase, abrazive, substante chimice etc, miscari sportive, profesionale sau casnice, etc); interventii efectuate asupra produsului fara autorizarea producatorului sau a distribuitorului international al produsului; nerespectarea instructiunilor comunicate prin orice mijloace de catre Profesionist sau unitatea de service; supunerea produsului la variatii bruste de temperature si/sau umiditate; aducerea produsului in contact cu medii distructive (praf, fum, solventi, adezivi, acizi, saruri, produse de curatare, clor sau substante care contin clor – inclusiv continut in cantitati distructive in apa curenta sau in apa de piscina, ploaie acida, produse cosmetice care contin factori agresivi din cei precizati, etc.); uzura.