Simbolistica

Fluturele

Fluturele, devenit accesoriu, ne impodobeste parul, ne da un pic din gratia si libertatea sa. Cream bijuterii dupa imaginea lui, iar zborul sau delicat ne invita sa privim natura asa cum este ea: plina de viata si culori.
Asemeni fluturelui, liber sa zboare din floare in floare, lipsit de constrangeri si interdictii, persoana care poarta asupra sa o amuleta Feng Shui in forma de fluture atrage puternice energii senzuale si isi sporeste semnificativ sansele sa isi gaseasca sufletul pereche.
Simbolul fluturelui Feng Shui nu ajuta numai adultii. Foarte multi parinti il folosesc in terapia cu copiii lor, pentru cresterea fluxului energetic, pentru sporirea concentrarii in invatare.
Uitati-va la un camp plin cu flori. Acesta este un magnet pentru fluturi. Priviti-i cum zboara. Lasati-va gandurile sa zboare odata cu ei. Lasati-le sa alunece catre o lume fara griji. Micutele insecte sunt niste minuni splendide pe care trebuie sa le respectam.

Cateva produse care contin simbolul fluturelui:
     

Bufniţa

Bufnita a devenit o tema de inspiratie foarte uzitata in lumea modei si a accesoriilor.
Astfel ca au aparut rochii, bluze, tricouri, posete si bijuterii cu motivul bufnitei, foarte atragatoare si deosebite ca design.Bufnita a inspirat creatorii de moda prin ceea ce a simbolizat de-a lungul vremii pentru multe popoare.
Spre exemplu, in folclorul indian si cel grecesc, bufnitele semnifica istetimea si generozitatea, avand importante puteri profetice.
Zeita Atena, fermecata de ochii mari si adanci ai bufnitei, o alege drept companion in defavoarea corbului, pe care il credea inselator. Traditiile vechi considera bufnita un animal cu o energie puternica, simbolizand reflexivitatea si clarviziunea.
Bufnita a devenit un simbol al intelepciunii, ocultismului si clarviziunii, fiind dotata cu simturi evoluate si avand abilitatea de a se descurca pe timp de noapte.
Se spune ca ele te pot ajuta sa-ti imbunatatesti situatia financiara, asta probabil datorita faptului ca in Grecia Antica chipul bufnitei era batut pe reversul monedelor, simbol de veghe pentru comertul din acele timpuri.
Bijutierii si designerii au reusit sa ne faca s-o indragim ca podoaba si accesoriu de moda, prin frumusetea creatiilor lor.

Cateva produse care contin simbolul bufnitei:

 #CL004      Libelula

Libelulele sunt insecte aducatoare de noroc. Asa cum zboara in vant, libelulele sunt simbolul schimbarilor si al visarii. Libelulele sunt in mod simbolic asociate cu prosperitatea, puterea, curajul, pacea, armonia si puritatea.
Admirata pt eleganta si sprinteneala ei, este considerata simbol al Japoniei, tara careia i se mai spune si Insula Libelulei (Akitsu-shima). Aceasta denumire provine, se pare, de la exclamatia legendarului imparat Jimmu care, pe cand contempla tara de pe inaltimile muntelui Yamato, a spus:"Parca ar fi o libelula!". Ea a ramas pt japonezi simbolul barbatiei si al curajului.
Printre unele popoare Americano-Indiene, libelula este un simbol al visului, (al experiențelor din altă lume, al creierului limpede, al femininului).

Cateva produse care contin simbolul libelulei:

   

Elefantul

In cultura tailandeza, elefantii sunt simbolul pacii si puterii. Batranii acestei tari considera ca elefantul este un animal magic. Se crede ca elefantul alb contine sufletul unui om decedat, iar daca aceasta se lasa prins, ar trebui sa-i fie daruit regelui. Elefantul alb nu poate fi vandut sau cumparat, iar moartea sa trebuie plansa ca in cazul decesului unui om.

Mai mult despre acest simbol>>

Produse care contin simbolul elefantului: